Alexandru Rafila, întâlnire de urgență cu medicii, noi măsuri pentru OMICRON: „Va fi dificil acest val pandemic”

Ministrul Sănătăţii a discutat cu echipa de conducere şi şefii de secţie despre pregătirea unităţii sanitare în acest context epidemiologic şi a vizitat mai multe secţii.

„Va fi dificil acest val pandemic”, a spus Alexandru Rafila, vineri.

„Acum două săptămâni am fost la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matel Balş pentru a impulsiona dacă se poate redeschiderea acelui pavilion cu 100 de paturi în care pot fi trataţi pacienţi cu patologie infecţioasă şi de data aceasta pacienţi COVID cu grad mare de acoperire cu profesionişti desăvârşiţi în domeniul bolilor infecţioase.

Săptămâna viitoare mă voi duce la Constanţa pentru că şi spitalul din Constanţa a fost victima unui incendiu nefericit şi trebuie şi acolo să redăm sistemului de sănătate o capacitate care este dublată de profesionişti foarte buni, să fim într-adevăr pregătiţi. Mie mi s-a părut foarte ciudat ca după un an la Institutul Matei Balş, după mai multe luni de la  Constanţa lucrurile au rămas blocate a trebuit să facem acum în ultimele săptămâni eforturi ca activitatea acestor instituţii să se reia”, a declarat ministrul Sănătății.

Aproape 6 mii de persoane s-au infectat în ultimele 24 de ore. Autoritățile sunt în alertă și spun că noua tulpină, omicron, se va transmite comunitar în scurt timp.

Leave a Reply