Alexandru Rafila desființează tratamentul COVID-19 recomandat de Gigi Becali – Ce face, de fapt, ARBIDOL

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că nu există niciun studiu care să susțină eficiența medicamentului Arbidol, pe care tot mai mulți români l-au cumpărat pentru a se trata singuri împotriva COVID-19.

„Aşa cum nu este documentat faptul, de exemplu, că Arbidolul ar avea vreun efect, nu există niciun articol, unul în lume care să arate să Arbidolul ar putea să aibă efect favorabil asupra infecţiei cu coronavirus, tot aşa există dovezi zi de zi pe care le am de la mine de la spital, de la celelalte spitale din România care îmi arată că 9 din 10 persoane care sunt la Terapie intensivă sau care decedează sunt nevaccinate. E clar că, dacă 9 din 10 sunt grav sau mor, e clar că vaccinul are un efect. Acesta e lucru demonstrabil.

Sunt şi foarte multe articole ştiinţifice în acest sens şi, în mod evident în această conjunctură, eu recomand vaccinarea foarte serios, mai ales persoanelor care sunt din categoriile la risc. Adică cele care ar putea să facă din cauza vârstei şi a altor boli pe care le au”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, duminică seară, la o televiziune de știri.

Arbidol este un medicament din Rusia, care nu este autorizat în Uniunea Europeană. Omul de afaceri Gigi Becali a anunțat anul trecut că a adus din Rusia o cantitate mare de Arbidol. De asemenea, acesta a mai susținut la sfârșitul anului trecut că poate să fabrice medicamentul în laboratorul său, pentru toată România. 

„Pot să fabric Arbidol pentru toată ţara, am aparatul care face 10.000 de pastile pe oră. Substanţa activă se ia din India sau din China. E foarte ieftină. Pe mine mă costă un tratament de Arbidol 3 euro”, delcara Becali la începutul lunii noiembrie 2021.

Încă de anul trecut, tot mai mulți români au început să achiziționeze acest medicament adus din Rusia și neautorizat în Uniunea Europeană, care se vinde cu 200-250 de lei online.

Leave a Reply