Alertă de PLOȘNIȚE la secția UPU a Spitalului Universitar București! Un cabinet medical a fost închis

Conform surselor citate de HotNws.ro, Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) este în continuare funcțională, fiind închis doar un cabinet, din cauza pacientului cu ploșnițe.

Ploșnițele sunt insecte foarte mici, care la maturitate ating lungimea de 4-5 milimetri și lățimea de 1-3 milimetri. Culoarea lor este de regulă translucidă (sunt aproape invizibile) și se transformă în cafeniu după ce se hrănesc cu sânge.

Practic, dimensiunea și culoarea le fac destul de greu de observat cu ochiul liber. Se adăpostesc, de obicei, la cusăturile saltelelor, la colțurile greu accesibile ale mobilei, în cărți, dar dimensiunile foarte mici le ajută să se adăpostească și în alte locuri foarte înguste și greu accesibile, precum fisurile din perete sau din parchet, în tapet sau în tavanul fals, în ramele tablourilor etc.

Remedii naturale pentru a scapa de ploșnițele de pat. Soluții casnice eficiente

Pot fi prezente și în pensiuni și hoteluri și te poți trezi că le aduci cu tine acasă în bagaj. De asemenea, mobila second hand poate transmite ploșnițele dintr-o locuință în alta. Este important de știut că ploșnițele pot supraviețui perioade lungi de timp fără hrană (de ordinul săptămânilor), ceea ce le face și mai greu de prins.

Adesea, ploșnițele lasă mici pete de culoare închisă vizibile pe lenjeria de pat sau pe salteaua patului. Sunt de fapt mici urme de sânge închegat. Cel mai adesea, insectele sunt bine ascunse în locuri inaccesibile și sunt foarte greu de văzut, însă dacă găsești astfel de urme pe așternuturi și urme roșii de înțepături pe corp, este foarte posibil să ai ploșnițe în locuință. Ploșnițele depun sute de ouă.

Citește și Locuri în care se ascund ploșnițele în casă. Unde să le cauți și cum să scapi de ele

Leave a Reply