Alegeri 2024. Situație amuzantă în Vrancea. Deținuții de la Penitenciarul Focșani vor vota la secția de pe strada Libertatea

Peste 300 de deţinuţi din Penitenciarul Focşani vor putea merge duminică să voteze. Ce este inedit, însă, este că secţia în care vor ajunge să îşi ştampileze candidaţii preferaţi este pe strada “Libertatea”.

Tot în Vrancea, alegătorii unei comune vor depune buletinele de vot în mai multe urne improvizate din tomberoane. 

În lipsa unor urne propriu-zise pentru ziua de alegeri, în Vrancea oamenii au improvizat. Curate şi amenajate corespunzător, aşa cum sunt prezentate, tomberoanele vor aduna voturile localnicilor.

“Tomberoanele au fost folosite şi acum patru ani. A fost într-o sală de clasă, le-am șters de praf şi urmează să fie sigilate şi verificate”, spune un bărbat de la Penitenciarul Focşani. 

La puţini kilometri distanţă, tot în Vrancea, întâlnim altă situaţie cel puţin interesantă. Deţinuţii penitenciarului din Vrancea vor vota la un bar aflat pe strada “Libertatea”.

“Două secții de votare cu urna mobilă, la alegerile locale: din efectiv de 346 deținuți, 22 pot vota, 19 şi-au exprimat drept de vot. La europarlamentare,  drept de vot au 300 de deţinuţi”, a spus comisar Ovidiu Popescu – purtător de cuvânt Penitenciarul Focșani. 

Leave a Reply