Adăpostul de la Mănăstirea Dumbrava, în PERICOL: Lăcașul de cult nu mai are bani pentru încălzire

Mănăstirea Dumbrava este un colțișor de Rai pentru 130 de copii orfani sau abandonați de părinți și peste 60 de bătrâni. Pentru ei așezămâtul din Alba înseamnă acasă. Rămași ai nimănui, aceștia au fost binecuvântați de Dumnezeu cu un înger păzitor, părintele Vasile Crișan, care a ridicat mai multe centre sociale. Însă, “Dumbrava minuntă”, așa cum ii se mai spune ar putea fi închisă din cauza costurilor uriașe din ultima perioadă.

“Factura la gaz pentru Asociația Sfânta Veronica ni s-a mărit. În octombrie aveam 3.800 lei, iar pe noiembrie a venit de 40.781 lei. De 10 ori mai mult a venit. Numai la gaz factura. Vă puteți imagina. Calculați și vedeți… Asta este la asistența socială”, spune preotul Vasile Crișan.

Tot complexul a fost construit pe bază de donații, iar credincioșii sunt singurii care ajută cu haine și alimente cele peste 100 de suflete nevinovate care și-au găsit liniștea la mănăstire.

“Pentru casele de bătrâni nu primim 5 bani de la stat. Să vedeți ce oameni în vârstă am eu aici, care e vai și amar de capul lor. Nu au niciun venit. Sunt alții acre au 600 de lei pensie. Dacă întrebi pe cineva și le spui dau din umeri și zic: descurcați-vă”, mai spune părintele Crișan.

 

Leave a Reply