A venit canicula, ce alimente mănânc? Iată care sunt cele 10 pe care le recomandă specialiștii

În zilele în care temperaturile cresc peste limite, poftă de mâncare scade semnificativ și nu mai suntem tentați să mâncăm la fel de mult că în zilele obișnuite. Cu toate acestea, specialiștii ne recomandă să ne hrănim corespunzător, cu toate că apetitul este redus.

Iată care sunt cele mai bune 10 mâncăruri pe care le putem consumă pentru a ține piept zilelor călduroase1. Ouă fierte

Ouăle fierte (și răcite) sunt ideal de consumat atunci când ne este foarte cald, fiind o sursă importantă de proteine. Se pot servi simple, cu puțină sare deasupra.

 

2. Smoothie

 

Această este cea mai simplă metodă de a oferi organismului o varietate de vitamine și minerale. În plus, smoothie-urile sunt ideale pentru a ne răcori!

 

3. Struguri congelați

 

Strugurii congelați reprezintă o gustare grozavă și răcoritoare. Puteți adaugă boabele de struguri diferitelor băuturi sau deserturi.

 

4. Mâncăruri reci cu tăiței

 

Aceste preparate sunt numai bune de luat la pachet la birou, pregătindu-se foarte ușor. 

 

5. Înghețată

 

Cu toate că înghețată nu are o valoare nutriționala importantă, nu are cum să lipsească din meniul nostru de vara, fiind una dintre cele mai bune metode de a ne răcori.

 

6. Apă

 

Apă ne ajută să ne menținem organismul hidratat și să ne răcorim, ajutând la amânarea senzației de foame până când organismul va fi pregătit să consume o masă consistentă.

 

7. Mâncăruri picante

 

Există persoane pe care mâncărurile picante le ajută să se răcorească în zilele caniculare. Cum este posibil? Ei bine, mâncărurile picante determina organismul să transpire, ceea ce îl ajută să se răcorească mai repede.

 

8. Pepene

 

Pepenele conține o cantitate foarte mare de apă ce ne ajută să ne hidratăm și să facem față mai ușor căldurii de afară.

 

9. Pachetele de primăvară

 

Pachețelele de primăvară se fac ușor și sunt perfecte pentru zilele în care nu vrei să stai prea mult timp în bucătărie. Adăugați o sursă de proteine și gata masă!

 

10. Caise

 

Sursă importantă de beta caroten și vitamine, caisele ne protejează organismul de razele ultraviolete și ne ajută să avem o piele frumoasă și sănătoasă. SURSA

Leave a Reply