A primit interdicția de a pleca din Israel pentru următorii 8.000 de ani. Care este motivul

Bărbatul în vârstă de 44 de ani nu are voie să părăsească Israelul până la data de 31 decembrie 9999, din cauza unui ordin judecătoresc din 2013, emis după ce fosta soție i-a intentat un proces, potrivit The Guardian.

Instanța a decis că acesta trebuie să plătească 5.000 de șekeli (aproximativ 1.400 de euro) pe lună pentru fiecare dintre cei doi copii ai săi până când aceștia vor împlini 18 ani. Nu este clar dacă bărbatul a făcut plăți până în prezent sau dacă trebuie să plătească întreaga sumă în avans pentru a-i fi retrasă interdicția.

Se pare că anul 9999 a fost setat în mod arbitrar de către sistem, deoarece era cea mai mare dată posibilă care putea fi selectată.

Fosta soție a acestuia, cetățean israelian, s-a mutat înapoi în țară în 2011, când copiii lor aveau 3 luni și 5 ani. El a urmat-o în 2012. Ulterior, a primit interdicția de ieșire din Israel. Nu poate pleca din țară pentru niciun motiv personal sau profesional.

Dreptul israelian al familiei a fost adesea criticat pentru discriminarea femeilor. În 2018, Ministerul de Finanțe a constatat că 43% dintre tații divorțați au refuzat să plătească pensie pentru copii, iar mamele singure ajung să depindă de stat pentru ajutoare financiare. Însă legislația este mult mai severă în cazul străinilor, dacă există pretenții financiare legale.

Leave a Reply