A murit la concertul lui Taylor Swift. Acuzații grave la adresa organizatorilor din Brazilia

Deşi nu a fost anunţată cauza decesului Anei Clara Benevides Machado, fanii s-au plâns că nu li s-a permis să ia apă în Stadionul Olimpic Nilton Santos, în ciuda temperaturilor ridicate, potrivit news.ro.Un grup a lansat o petiţie online sâmbătă dimineaţă, cerând o “lege Benevides” pentru “a face obligatorie prezenţa apei în evenimente”.

Petiţia a adunat peste 150.000 de semnături în doar câteva ore. Autorităţile federale au anunţat că va fi pusă la dispoziţie apă gratuită la toate concertele viitoare.

Într-un bilet scris de mână, împărtăşit pe reţelele sale de socializare, Swift a spus că are “inima zdrobită”.

“Sunt foarte puţine informaţii pe care le am, în afară de faptul că era incredibil de frumoasă şi mult prea tânără”, a scris cântăreaţa despre tânără.Organizatorul spectacolului, Time4Fun, a precizat pe Instagram că paramedicii au asistat-o pe Benevides după ce aceasta a raportat că nu se simte bine. Ea a fost dusă la un centru de prim ajutor şi apoi la un spital, unde a murit o oră mai târziu, se arată în comunicatul companiei braziliene de divertisment live.Participanţii la concert au declarat că nu li s-a permis să aducă sticle de apă pe stadion, chiar dacă la Rio şi în cea mai mare parte a Braziliei s-au înregistrat temperaturi record în această săptămână, pe fondul unui val de căldură periculos şi de durată. Vineri, la Rio de Janeiro, temperatura maximă în timpul zilei a fost de 39,1 grade Celsius, dar s-a simţit mult mai cald.Ministrul justiţiei, Flavio Dino, a declarat, la X, că ministerul va pune în aplicare “reguli de urgenţă” ca răspuns la această situaţie. Ulterior, el a anunţat că “sticlele de apă pentru uz personal, din material adecvat, vor fi permise” la concerte şi alte evenimente şi că producătorii de spectacole trebuie să ofere apă potabilă gratuită şi uşor accesibilă.Înaintea spectacolului, Benevides a postat pe Instgram un videoclip cu ea însăşi purtând un tricou cu Taylor Swift şi aşteptând la coadă în soare. La fel ca ea, mii de fani au aştep

Leave a Reply