A apărut scutul care te face invizibil. Invenția revoluționară promite să îi ascundă pe toți care se află în spatele său

O companie britanică se laudă că a dezvoltat un scut de invizibilitate, care îi face pe cei din spatele lui să dispară pur și simplu din privirea celorlalți. Această inovație tehnologică deschide noi perspective și posibilități în domeniul gadgeturilor, făcându-ne să reflectăm la limitele dintre realitate și ficțiune. 

„Vrei să experimentezi puterea invizibilității? Vă acoperim noi”, au spus cei de la Invisibility Shield Co., o companie startup din Londra care vinde aceste scuturi pentru 699 de lire sterline.

Escrocheria valizelor pierdute pe aeroport ia cu asalt paginile de socializare. La noi, escrocii folosesc numele Aeroportului Otopeni

Scutul folosește o lentilă proiectată cu precizie pentru a “îndoi” lumina care se reflectă de la persoana care stă în spatele scutului departe de observator/privitor, făcându-le astfel aproape invizibile pentru ochiul observatorului/privitorului.

„Lentilele din această matrice sunt orientate astfel încât banda verticală de lumină reflectată de subiectul în picioare/ghemuit să devină difuză atunci când sunt răspândite orizontal la trecerea prin spatele scutului”, a scris Invisibility Shield Co pe pagina Kickstarter.

Explicațiile producătorului vin să aducă mai multă lumină asupra felului în care noua invenție va revoluționa percepția umană:

Postarea virală care a încins spiritele: „Sunt o profesoară rea! Din prima zi le-am zis elevilor că nu au ce căuta la oră cu haine indecente, sau orice altă extravaganță”

„În contrast, banda de lumină reflectată de fundal este mult mai largă, așa că atunci când trece prin spatele scutului, aceasta se refractă atât peste scut, cât și către observator. Din perspectiva observatorului, această lumină de fundal este efectiv întinsă orizontal pe fața frontală a scutului, peste zona în care subiectul ar fi văzut în mod obișnuit cu ochiul liber”, se arată în explicație.

Invenția revoluționară poate ascunde mai mulți oameni care stau în spatele lui unul lângă celălalt din cauza dimensiunilor sale mari. Scutul are 6 metri înălțime și 4 metri lățime și este fabricat din policarbonat de înaltă calitate. A fost nevoie de aproape doi ani de testare pentru compania producătoare înainte de a ajunge la acest ultim model.

Conform cercetătorilor care au dezvoltat „megascutul de invizibilitate”, acesta oferă cea mai bună performanță atunci când este utilizat pe fundaluri uniforme, cum ar fi iarba, frunzișul, nisipul și cerul, sau pe fundaluri cu linii orizontale definite. De asemenea, acesta funcționează cu eficiență crescută atunci când este aplicat pe orizont, pe pereți, pe șine sau în apropierea liniilor vopsite.

Se întâmplă în România: Un tren de metrou a circulat cu ușile deschise. Reacția Metrorex

Leave a Reply