7 fraze manipulative si cum sa le combați

„Doar pentru ca un lucru nu pare minciuna nu inseamna ca nu este inselator. Un mincinos stie ca minte, insa cineva care foloseste jumatati de adevar pentru a pacali este un maestru al distrugerii”, a scris psihologul Criss Jami.

Nu permite ca viata sa-ti fie furata de vorbele dulci ale unui manipulator. Mentine-ti controlul si fa propriile alegeri. Daca manipularea se transforma in obisnuinta, ia in calcul ruperea relatiei. Manipularea nu este doar o forma de control, ci si o forma extrema de egoism.

Iata cateva fraze pe care le folosesc, adesea, manipulaturii pentru a-si atinge scopurile. Din fericire, toate pot fi usor combatute:Uite ce-am facut din cauza ta

N-ai facut nimic din cauza mea. Tu ai ales sa reactionezi asa cum ai facut-o. Trebuie sa-ti asumi responsabilitatea pentru faptele tale. Eu raspund doar de ce fac eu.

Cum poti sa mai fii suparata pe mine dupa ce ti-am daruit acest colier frumos?

Nu-mi poti cumpara iertarea. Insa a fost frumos din partea ta sa faci un astfel de gest. In cazul in care colierul este pentru a-mi obtine iertarea inseamna ca nu este un cadou. Este mita. De aceea, ia-l inapoi.

Legendarul magician David Copperfield este acuzat de violenţă sexuală de mai multe femei

Nu te mai preface! Lasa-ma sa-ti verific telefonul. Cu i-ai trimis mesaje? In tine am incredere, insa in ceilalti nu am

Nu trebuie sa ai incredere in alti oameni. Trebuie doar sa crezi ca eu sunt fidela si onesta. Cand te comporti astfel, presupui fie ca te insel sau ca sunt o persoana slaba. Nu ai dreptate in niciunul dintre cazuri.

Vreau sa stai acasa pentru ca asa este cel mai bine pentru copiii nostri. Imi doresc sa am grija de tine

Cel mai bun lucru pentru copii este sa aiba o mama fericita, scrie SfatulParintilor. Decizia de a munci sau de a sta acasa imi apartine. Facand ceea ce imi place ii invat pe copii cum sa fie ei insisi, autonomi. Ma forteaza sa am o viata pe care nu mi-o doresc in care cineva sa aiba grija de mine? Sau doar incearca sa-mi controleze viata?

Stiu ca tu ai impresia ca asta este cel mai bine pentru noi, insa trebui sa faci asa cum zic eu. Asa este cel mai bine pentru noi

Cel mai bun lucru pentru noi este sa luam deciziile impreuna, ca o familie. Cel mai bun lucru pentru mine este ca fiu ascultata si respectata. De fapt ceea ce spui tu este cel mai bine pentru noi sau doar pentru tine?

Femeia dezbrăcată de pe șalupa poliției a revenit la locul faptei. Ce a făcut de această dată

Daca pleci o sa-mi fac rau singur

Daca ai ganduri de sinucidere suna la urgenta. Am luat deja o decizie. Ti-am explicat care sunt motivele pentru care am ales asta. Nu ma mai intorc.

Stiu ca nu doresti copii acum, insa hai, totusi, sa incercam sa facem. Imi doresc o familie numeroasa

Familia poate lua forme diferite. Insa, inainte de orice, intr-un cuplu trebuie sa existe un respect reciproc. Am dreptul sa  aleg cati copii vom avea si cand sa-i avem. Iti voi spune cand sunt pregatita.

Final de săptămână cu vreme răcoroasă și ploi, în Capitală. Prognoza ANM

Leave a Reply